02-05-21

Nadat het een korte periode wat rustig is geweest, de vogels zijn druk met hun nesten en broeden, is het nu in een keer weer drukker dan ooit. En dan zie je zo maar in een keer vijf nieuwe soorten bij je hut en hoor je de koekoek achter je hut. Wat fantastisch. En dat staat de teller na 1,5 maand al op 24 soorten.

 

11-04-21

Vandaag zijn de ramen in de hut geplaatst en de deur is erin gezet. De gordijnen die voor het fotografie gat komen zijn gemaakt. Nu nog de binnenkant aftimmeren en schilderen. De stroom nog aanleggen voor lekkere koffie en thee en dan zijn we klaar. De natuur zorgt voor de rest.

 

09-04-21

Vandaag drie nieuwe soorten voor de hut. De sperwer zat een tijdje lekker toe te kijken op de paal. De keep kwam veelvuldig terug en de reiger kwam een fractie langs

04-04-21

Eergisteren hebben we de hut geplaatst. De voorkant nog even dicht met gordijn en nog geen deur, maar vanmorgen heel vroeg toch even gaan zitten. Waar ik vorige week zonder hut op twee of drie soorten zat, had ik er vanmorgen 10. En wie kwam er ook kijken? De buizerd!!

29-03-21

Op dit moment wordt er van dode, afgebroken takken een muur gemaakt tussen de setting en de paardenweide en rijbak. Deze muur bied de vogels de mogelijkheid om te schuilen. Het creëert een mooie rustige achtergrond voor op de foto en de vijver komt beschut te liggen.

29-03-21

Even heel vroeg in de ochtend in het gat gezeten , waar de hut moet komen staan. Ik was benieuwd hoe de zon opkomt voor de hut en wat de lens is die je nodig hebt.

De zon komt prachtig op. Het licht valt schitterend op de heide net achter de waterplas en op de plantjes naast het water. Dit gaat mijn favoriete moment van de dag worden.

Ik ben blij verast dat ik al een mooie foto heb gemaakt van de heide achter de vijver op 270 mm. Dus met een 300 mm lens kan je hier al erg goed uit de voeten. 

 

27-03-21

Wij zijn gestart met het maken van onze fotohut. De vijver is aangelegd. Er wordt flink geplant en de wilde bloemen zijn gezaaid. De keuze van de achtergrond is gemaakt om ons te onderscheiden van de bestaande boshutten en om nog meer vlinders, bijen en vogels te lokken. Zo hopen we de roofvogels die hier veelvuldig vliegen en landen ook echt bij de hut te krijgen.

Nu is het geduld hebben en wachten tot alles wat begint te groeien.